Publicitate

Games - Premii

duminică, 5 septembrie 2010

Hip-Hop Is Dead!?

Nu este si nu va muri vreodata.
Sa o iau cu inceputul. Am sa incerc sa explic lucrurile clar incat sa inteleaga si Nea Ion din deal ca B.U.G. Mafia si Puya nu sunt hip-hop-ul romanesc. Hip-Hop-ul e mult mai mult de atat si ma deranjeaza cand vad persoane ce sustin miscarea dar care nu stiu sa faca diferenta intre Rap si Hip-Hop.
Hip-Hop-ul este o cultura, in niciun caz un gen muzical.
Cultura Hip-Hop contine urmatoarele elemente:
- Rap (MCing)
- DJ (dar NU aceia care-i ascultati in cluburi de house)
- Grafitti
- Breakdance.
“Nu se poate sa fii DJ fara sa stii ce-i un scratch. Nu esti MC daca taci cand defapt tre` sa ataci. Nu esti graffer daca faci desene dar nu stii ce faci. Nu esti bboy cand pe manele te rupi in discoteci in draci.”
Revin la ideea initiala, B.U.G. Mafia si Puya nu sunt hip-hop-ul romanesc. Ei doar fac Rap COMERCIAL. La fel ca Snoop Dogg si 50 Cent. Cati dintre voi mai asculta 50 Cent? E o manea americana pe care nimeni nu mai da doi lei. Nimeni in afara de cocalarii care se cred “smecheri”.
Hip-Hop-ul traieste prin miscarea UNDERGROUND. Cateva exemple ar fi: Cumicu, CIA, Nane, Nimeni Altu`, Vescan, Bibanu, Brugner, CTC, Cedry2k, Ad Litteram, Mecena, K-gula, Rappy, Rimmer, USM, The Mosh, Zen Technium… si lista ramane deschisa. E under, nimeni nu-i cunoaste pe toti de la cap la coada. Dar ei exista, lumea ii asculta.
Ce reprezinta B.U.G. Mafia pe langa toti acestia? Au un trecut care ii pune sus, in rest nu mai aduc nimic nou. Multi care-i ascultati habar n-aveti de la ce vine “B.U.G.” (Black UnderGround… a fost odata, pe vremea cand rap-ul abia se afirma in Romania; ceea ce face Mafia acum nu mai e de mult underground).
Ce reprezinta Puya? E golan doar pe micul ecran. Omul isi face banii. Atat.
Cat despre Parazitii… fac treaba buna. E pacat de ce se intampla la concerte, cand singurul care se prezinta treaz e FDD. Si dupa ce iti canta 7 piese fumati, se urca in masina si “pa”. Sa nu mai vorbim de pretul biletului care e dublu (30 RON) fata de cat scrie pe afis (15 RON). Daca esti fan Parazitii dar n-ai fost la niciun concert, abtine-te din a-mi adresa mie injurii. Ii ascult in continuare, am si spus, fac treaba buna. Dar doar atat.
Cum poate cineva sa afirme ca Hip-Hop-ul e mort cand stim cu totii acele “vandalisme”, cum le numesc batranii, sunt peste tot. Ma refer la Graff-uri. Ca nu sunt toate de prima mana, asta e discutabil. Dar exista? DA! Exista la metrou, exista pe bloguri, pe garduri, pe tomberoane, pe panouri electrice din scari de bloc, pe usile scarilor de bloc, in gara, in statia de autobuz etc.
Breakdance mai exista? Cand ai fost tu ultima data in parc sa-i vezi daca mai sunt sau nu acolo? Macar stii ca in fiecare an se fac concursuri in sfera breakdance? Nu stii! Uniidintre voi nici macar nu se intereseaza dar tocmai ei afirma sus si tare “Hip-Hop is dead!”. Hai sictir!
Multi vorbesc in necunostinta de cauza.
Hip-Hop-ul e viu si asa va ramane pentru ca el, spre deosebire de manele, se reinventeaza la nesfarsit.
Ma bucur pentru aceia care m-au inteles. Am tot respectul pentru cei care stiu cu ce se mananca hip-hop-ul si le doresc toate cele bune. Cat despre restul, “visul” meu este sa va informati inainte de a face o afirmatie.
Hip-Hop ain’t dead !!!
un articol semnat de Pyuric
sursa: monden.info

1 comentarii:

Pyuric spunea...

Salut!

Articolul n-a fost scris de mine, a fost un guest post publicat anul trecut in cadrul unui concurs pe Monden.info :)

thx!

Ads

 
 
"Love's Unending Cycle"
This is part of who I am right now. I am A changed woman after 15 years. My life and love keeps on keeping me on sane level...

Your One Stop Tech
n a crowded world of technology, Your One Stop Tech stands out of the crowd, delivering the latest and greatest Tech News!

Flirtatious-T Blog - All About DatingOraselul
This is my blog

Blog about italian djtwenty

Ramblings of a Madman
My personal blog, interspersed with inane ramblings, clumsy attempts at humor, and the occasional rant.

Oraselul
This is my blog

Director Web

Postări populare